Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Hizmetlerimizden en iyi onurum şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Çerez politikamıza buradan ulaşabilirsiniz. KVKK detayları için KVKK Menümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Hizmetlerimizden en iyi onurum şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Çerez politikamıza buradan ulaşabilirsiniz. KVKK detayları için KVKK Menümüzü ziyaret edebilirsiniz.

Kastamonu Üniversitesi Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı öğrencileri, Antalya’da düzenlenen GASTROANTALYA: Uluslararası Gastronomi ve Miksoloji Yıldızları Buluşması'nda büyük bir başarıya imza attı.

Bu yıl 40 ülkeden 4 binden fazla katılımcının yer aldığı prestijli etkinlikte, Üniversitemiz öğrencileri, yarıştıkları 9 farklı tabakla tamamında madalya kazanarak Üniversitemizi gururlandırdı.

3 yıldır düzenli olarak katıldığı GASTROANTALYA’da bu yıl da başarı çıtasını yükselten üniversitemiz, yarışmanın ilk gününde 7 tabakla madalya kazandı. İkinci gün ise makarna kategorisinde yarışan 2 tabak, Altın Madalya ile ödüllendirildi. Toplamda 4 Altın, 3 Gümüş ve 2 Bronz Madalya kazanarak öğrenciler büyük bir başarıya imza attı.

Madalya Kazanan Öğrenciler ve Tabakları

Yarışmaya katılan öğrencilerimizin kazandığı madalyalar, her biri birbirinden özgün ve yaratıcı tabaklarıyla elde edildi. İşte, madalya kazanan öğrenciler ve yarıştıkları tabaklar:

Taze Makarna Kategorisi:

  • Çağla Köse: Anadolu Ezgisi Kelle Etli Sarımsak ve Kızılcık Soslu Makarna – Altın Madalya
  • Hayat Ahsen Göcen: Gelenekten Gurme Makarna: Hünkâr Beğendi Makarna – Altın Madalya

Tatlı Kategorisi:

  • Esra Nur Özen: Modern Cırık Tabağı – Altın Madalya
  • Melisa Akkuş: Ilgaz Tabağı – Bronz Madalya

Balık Kategorisi:

  • Arda Acar: Siyah Sarımsaklı Barbun – Altın Madalya
  • Seyfettin Karaoğlu: Anasonlu Somon – Gümüş Madalya

Ana Yemek Kategorisi:

  • Nihal Eyüboğlu: Anadolu’nun Modern Yüzü Teriyaki Demi Glace Soslu Siyezli Steak – Gümüş Madalya
  • Bedriye Yanıkkaya: Kastamonu’nun Gurme Dokunuşu Siyez Tabanında Kuzu Sırtı – Gümüş Madalya
  • İlayda Adatepe: Füzyon Buluşması Paella Dolgulu Kuru Patlıcan Dolması – Bronz Madalya

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, elde edilen başarıları kutlayarak, öğrencilerin madalyaların Üniversitemize kazandırılmasından duyduğu gururu dile getirdi. Ayrıca, geçen yılki başarılarını sürdüren öğrencilerin akademik çalışmalarına katkı sağlayan öğretim elemanlarını da tebrik etti. Rektörümüz, başarıların artarak devam etmesi temennisinde bulunarak, yarışmada destek olan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz, öğrencilerimizin kazandığı bu ödüllerle, hem ulusal hem de uluslararası gastronomi dünyasında adından söz ettirirken, Türk mutfağını gururla temsil etmeye devam ediyor.

Hizmetlerimizden en iyi onurum şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanıyoruz. Çerez politikamıza buradan ulaşabilirsiniz. KVKK detayları için KVKK Menümüzü ziyaret edebilirsiniz.